Eliberați spațiu pentru jucării noi și faceți în sfârșit ordine în ele

To știm cu toții. Chiar dacă suntem hotărâți să nu exagerăm cu jucăriile, în cele din urmă realizăm că este suficient un Crăciun și o aniversare pe an, iar jucăriile aduse nu doar de noi, părinții, ci și de bunici sau Moș Crăciun, se înmulțesc necontrolat. Copiii se bucură cel mai mult de jucării atunci când nu sunt prea multe și știu exact unde le găsesc. De aceea, este o idee bună să treceți prin ele cel puțin o dată pe an și să le puneți la locul lor pe cele care au rămas.

Părinții practici știu că sortarea jucăriilor decurge cel mai ușor atunci când copilul nu este prezent. Ei pot evalua singuri care jucărie nu a mai fost folosită de luni de zile și de care copilul nici nu va observa că a dispărut. Dar dacă alegeți să faceți acest proces mai complicat și să implicați copilul în selecție, în cele din urmă veți descoperi cât de benefic poate fi acest exercițiu pentru el.

Ce învață copilul prin sortarea și organizarea jucăriilor?

  • A cunoaște valoarea lucrurilor
  • A aprecia calitatea în locul cantității
  • A-și organiza lucrurile și a le îngriji
  • A nu se atașa de ceva ce nu mai are sens pentru el
  • A gestiona emoțiile legate de despărțire și renunțare
  • A lua decizii
  • A se gândi la ceilalți, dezvoltând empatie și compasiune

Există o mulțime de opțiuni pentru ce să faci cu jucăriile pe care nu le mai vrei acasă.

Vindeți-le

Dacă jucăriile sunt încă în stare bună, le puteți vinde cu succes. Dacă nu există piețe sau bazaruri în zona dvs., cea mai simplă opțiune este să utilizați o platformă online. Puteți vinde jucăriile, de exemplu, pe MamiShop.ro, Vinted, Marketplace sau în grupuri de Facebook. Un sfat practic este să găsiți grupuri locale dedicate părinților din zona în care locuiți. Cine știe, poate veți descoperi nu doar cumpărători, ci și noi prieteni!

Ddonați-le

Dăruirea jucăriilor între familii nu este întotdeauna populară, deoarece aproape toți părinții se confruntă cu problema acumulării lor. Dacă nu este vorba despre o familie aflată în dificultate financiară, care ar aprecia cu adevărat orice ajutor, este bine să fiți atenți și să oferiți doar acolo unde știți că este nevoie. Aveți în apropiere un adăpost, un orfelinat, un spital sau un centru de recuperare pentru copii? Întrebați dacă ar avea nevoie de unele jucării. De obicei, plușurile sunt peste tot din belșug, dar jucăriile de calitate și jocurile creative pot fi binevenite.

Întrebați și la o organizație caritabilă locală. Ei au o imagine clară asupra familiilor care ar putea beneficia de jucăriile donate. Se întâmplă uneori ca un copil să nu se atașeze de o jucărie, iar aceasta să rămână aproape nouă, chiar dacă a stat o vreme într-un dulap. O astfel de jucărie poate aduce din nou bucurie dacă este donată către proiecte caritabile, precum Fii Generos, Dăruiește un zâmbet sau Moș Crăciun pentru toți copiii. Containerele de donații nu sunt de obicei destinate doar hainelor. În multe dintre ele puteți lăsa și jucării sau cărți pe care nu le mai folosiți. Totuși, este bine să verificați instrucțiunile de pe containerul ales, pentru a fi siguri că acceptă și astfel de obiecte. În special în orașele mai mari, există magazine caritabile care vând jucăriile donate, iar fondurile obținute sunt folosite pentru scopuri umanitare.

Sortați-le

Dacă jucăriile sunt într-o stare atât de degradată încât trebuie aruncate, nu uitați să le sortați corect. În special cele care conțin componente electronice nu trebuie aruncate la gunoiul menajer, ci în containerele pentru deșeuri electrice și electronice. Dacă jucăriile au baterii, nu uitați să le scoateți înainte de eliminare. Pelușurile pot fi depozitate în containerele pentru textile. Jucăriile din plastic sunt puțin mai complicate de reciclat. Cele din PVC, precum și cele care au părți metalice sau din sticlă, nu trebuie aruncate împreună cu deșeurile din plastic. Totuși, dacă este posibil, puteți îndepărta aceste componente pentru a le sorta corespunzător.

Oferiți jucăriilor un loc bine stabilit

Jucăriile sunt sortate, acum mai rămâne să le organizăm în cameră astfel încât copiii să le găsească ușor, să se bucure de ele și să le poată strânge fără probleme.

Nu are rost să-i forțăm să aranjeze totul perfect pe rafturi sau în teancuri ordonate. Cea mai practică soluție este să folosim cât mai multe cutii sau coșuri, în care să sortăm jucăriile pe categorii. Acest sistem nu doar că menține ordinea mai ușor, dar îi ajută și pe copii să învețe să-și organizeze singuri spațiul.

Și cum să știți ce jucării aparțin fiecărei cutii sau sertar? Aici vă vin în ajutor autocolantele noastre organizatorice Montessori mici și mari, care fac întregul proces mai ușor atât pentru voi, cât și pentru copiii voștri. Cu ajutorul lor, cei mici vor recunoaște imediat unde se află seturile de construcție, rechizitele sau trusa pentru mica doctoriță. Ne gândim și la organizarea hainelor – și pentru asta avem autocolante practice! Datorită imaginilor, chiar și copiii care încă nu știu să citească vor putea păstra ordinea mai ușor. Autocolantele noastre sunt disponibile în două dimensiuni, astfel încât să puteți eticheta orice spațiu de depozitare.

Și încă câteva sfaturi pentru a menține ordinea în jucării:

  • Sortați fiecare set de construcție în pungi separate.
  • Scoateți jocurile de societate din cutiile voluminoase și depozitați-le în dosare, plicuri sau pungi cu fermoar. Veți economisi mult spațiu.
  • Aruncați regulat creioanele rupte și cariocile uscate pentru a menține ordinea și a evita acumularea inutilă de obiecte nefolosibile.
  • În cutiile transparente puteți vedea conținutul, dar vizual pot crea un aspect dezordonat și haotic.
  • De aceea, este mai bine să folosiți cutii opace, pe care să le etichetati clar cu autocolante pentru o organizare mai eficientă.
  • Așezați spațiul de depozitare al jucăriilor astfel încât copiii să poată ajunge singuri la ele.
  • Pentru strângerea pieselor de Lego, o măturică și un făraș sunt de mare ajutor.

Multă distracție într-o cameră ordonată vă dorește Echipa Mama Labels!